kulturkompaniet.


söndag 23 januari 2011

GÄSTBLOGGARE: Matilda Wall


Hey guys.

Idag, ikväll, gästbloggar jag, Matilda Wall, här på min fina vän Kalle och min fina man Simons eminenta kulturblogg. Jag är tidigare nämnd här för mitt popöra och för att ha introducerat de båda pojkarna för både Nationals och Autisterna mm.

Men!

Pop är inte vad jag kommer skriva om ikväll. Inte alls. Det är någonting annat. Någonting jag vuxit upp med under mitt 90-tal. Inte pappas Dire Straits, Eldkvarn och Suede, utan det min mamma alltid lyssnade på. Det jag mimade till framför tv:n, spegeln och fönstren. Det jag dansade till på discona under lågstadiet. Det jag hellre lyssnade på än Smurfarna, Mora Träsk och Bubbles. Det bästa jag visste, efter mina Barbiedockor.

Det var i fredags eftermiddag som jag vek kuvert på jobbet (självklart med p3 i lurarna). Jag hade jobbat över nästan hela veckan och ville bara gå hem... DÅ! Då, från mina lurar, hör jag Alice DJ. ALICE DJ!!! Better off alone med ALICE DJ! Jag blir lyrisk. Springer och stänger dörren. Höjer volymen och sjunger hejdlöst med. Känner med låten till tusen. Vill gråta, skratta, dansa, bli full och dimmig. Min fredag var gjord.

Jag berättade om detta för Simon senare på kvällen och vi diskuterade den sena 90-tals technon vi lyssnade på som små. Leila K, Alice DJ, Sash!, Scooter och Darude för att nämna några få. Och det roliga är, att jag faktiskt fortfarande tycker det är så ruskigt, underbart bra! Det är som om någonting stort inom mig bara vill ut. Det sprätter i varenda lem och jag skulle kunna dansa i tusen år.

Nonstop.

Gör mig sällskap! Min spotifylista finner ni här.

Så. Otippat inlägg för att vara ifrån mig, men, nästa gång kan ni förvänta er något mer typiskt Matilda Wall-poppigt, kan jag tänka mig. Kanske någonting inom mode, film eller bara fint trams. Tills vidare kan ni läsa min egna blogg loveisnotpop.blogspot.com om ni skulle vilja.

Au revoir,
Matilda.


3 kommentarer:

  1. Oj, vilken mellanstadie-disco-nostalgia...

    Jag vill mest tänka på låtar som Music sounds better with you av Stardust och Basement Jaxx med Red Alert men...

    Självklart kommer även låtar som Bailando, Scatman, Blue (fyyyfan vilken plåga!), Vengaboys med vad-nu-låten-hette, Ein Zwei Polizei och dylikt även till minnes. Hur gärna jag än vill glömma några utav dem :)

    SvaraRadera
  2. Rickard - Åh, ja, absolut! Kan ju skrivas hur mycket som helst om 90-talets underbara/hemska musik.
    Vengaboys-låten heter Boom Boom Boom och den hade jag fö en egen dans till. Haha.

    SvaraRadera